Barajlar yapımı oldukça zor, emek ve uğraş isteyen masraflı yapılardır. Bir baraj yapılmadan önce işinde uzman jeologlar ve topograflar ile arazinin yapısını, çevresini, zeminin dayanıklılığı gibi birçok özelliği incelenir ve eğer baraj yapımına uygun olduğuna emin olurlarsa yapıma başlanılır.

Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri ise toprağın suyu sızdırmadığından emin olmaktır. 25 yıldır Diyarbakır’da güvenle hizmet veren İskanoğulları İnşaat güvencesiyle şantiyelerinize start verebilirsiniz.

Barajı, yapılacağı akarsu vadisinde akarsuyun en daralan kısmına inşa etmek maliyeti ve iş gücünü azaltmaktadır. Bu ve benzeri deneyimlerimizle sizleri hizmetin en kaliteli haliyle buluşturuyoruz.

Derinlere temel atabilmek için alüvyal tabaka kaldırılmalı, suyun sızmasını engellemek için geçirimsiz perdeler kullanılmalıdır. Derinlere açılan beton çukurlar da yine suyun sızmasını önlemek amacıyla yapılmaktadır.

Barajların yapımı tamamlandıktan sonra setin arkasında birikmeye başlayan akarsu ve yağmur suları bir göl meydana getirir. Buna baraj gölü veya rezervuar adı verilmektedir. Baraj gölünde yeterince su biriktikten sonra suyun fazlasını akıtmak için baraj içinde özel kapılar yapılır veya suyun baraj duvarının üstünden taşması sağlanır.

Eğer suyun duvar üzerinden taşması isteniyorsa bunun için özel yerler bırakılır. Biriken bu sular gerektiğinde kullanılmak için kapıların açılmasıyla salıverilir veya elektrik elde etmek için hidroelektrik santraller kurulur.