Yollarda dışarıdan gelecek olumsuz doğa olaylarına ( toprak kayması, sel ) karşı imal edilen yapılara sanat yapıları denmektedir.

Sanat yapılarının temel amaçlarından biri ana platforma pozitif bir anlamda destek olup, bütünsel yapısını korumak ve güvenliğini sağlamaktır.
Bu yapılara örnek olarak Köprü, Menfez, Tünel, İstinat Duvarı gibileri yapıları gösterebiliriz.

Doğamız kendisini ve yapısını genel olarak dengeleme üzerine kuruludur. Yapılması planlanan ya da yapılacak olan herhangi bir mühendislik yapı, doğamızın bu değişilmez düzenine (doğanın kendini dengelemesi düzenine) uyum sağlayacak şekilde yapılır.
Yapının temel amacı bu dengeyi koruma ve sürdürme amacıyla hizmet etmelidir.

Günümüzde birçok çeşit istinat duvarı (kazıklı, konsol tipi, ağırlık tipi vb) yapıları görülmektedir. Her ne kadar İstinat Duvarlarının kullanım alanları farklılıklar gösterse bile hemen hemen hepsinin temel amaçları aynıdır.

İstinat duvarları; Yapılması planlanan veya yapılan bir kazı çalışmasının, dolgu alanının veya herhangi bir şeyin korunmasında ya da destek sağlanmasında farklı metotlarda kullanılan mühendislik yapılarıdır.
İşlem yapılacak ya da herhangi bir faaliyette bulunulacak zeminde doğa yapısı nedeniyle sık sık göçükler meydana gelmektedir.
Bu tür göçükler çoğu zaman büyük tehlikelere ( can ve mal kaybı gibi) yol açmaktadır. Bu nedenle bu tür tehlikelerin ve olumsuz koşulların önüne geçmek adına istinat duvarları inşa edilir.

1990’dan beri ülkemizde bir çok sektörde hizmet veren İskanoğulları İnşaat ailesi olarak, yılların verdiği tecrübeyle birlikte faaliyetlerde bulunduğumuz sektörlere öncülük etmekten ve ülkemizi sınırlarımız dışında da en iyi şekilde temsil etmekten gurur duyuyoruz.